Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Autóba rejtett pokolgépet találtak Londonban

2007.06.29. 10:15
Házilag gyártott, autóba rejtett pokolgépet találtak London központjában, a Piccadilly közelében. A rendőrség most a londoni nevezetességek környékét fésüli át.

London nevezetességei környékén razziázik a Scotland Yard. A hatóságok bombákat keresnek, miután a Piccadilly közelében, a Haymarket mellett egy autóba rejtett pokolgépet találtak. A gyanús autóra egy járókelő hívta fel a rendőrök figyelmét.

Az autó átvizsgálásakor egy működőképes robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek hatástalanították a bombát, most a helyszínelők vizsgálják át nyomok után az autót, jelentette a Guardian.

A lap értesülései szerint a Haymarketen talált bomba házi készítésű lehet.

A rendőrségnek egyelőre nincs sejtése róla, ki akart robbantani. A hatóságok nem kaptak előzetes telefonos figyelmeztetést.

A brit rendőrség már az év eleje óta aggódik, hogy a Bagdadban mindennapos autós merényletek Londonba is begyűrűzhetnek. Ian Blair, a városi rendőrkapitány maga is így nyilatkozott.

Mint most kiderült, a rendőrség terrorelhárítási részlege májusban már tartott egy akciót a város határában, teherautókat ellenőriztek. Az akciót szintén az autóba rejtett pokolgépekkel elkövetett merényletektől való félelem indokolta.

A Guardiannak nyilatkozó rendőrségi források szerint ugyanakkor nincs arra utaló specifikus hírszerzési információ, ami szerint szélsőséges csoportok vagy személyek ilyen jellegű támadásokat terveznének Londonban.