Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Lopott autóval jár a paraguayi elnök

2001.03.10. 12:34
Paraguayban három miniszter lemondott, miután kiderült, hogy Luis Gonzalez Macchi elnök lopott, külföldről csempészett autóval jár. A minisztereket jó részét már korábban is rendszeresen korrupcióval vádolták, ráadásul az országban található kocsik fele állítólag lopott. Az elnök tagadja, hogy tudott volna az autó származásáról.
A paraguayi rendőrség szerint az országban található autók több mint felét külföldről csempészték - közölte a BBC. Most úgy tűnik, az elnök 81 ezer dolláros BMW-jét is. Az üggyel kapcsolatban a pénzügyminiszter felelősségét vizsgálják, az elnök pedig bejelentette, hogy valószínűleg bepereli azt a céget, ahonnan az autót vették.

Luis Gonzalez Macchi
Három miniszternél az autóügy volt az utolsó csepp a pohárban, így lemondtak. Mindegyikük a Nemzeti Találkozás Pártjának tagjai. A párt koalícióban kormányoz a jóval nagyobb Colorado Párttal. A miniszterek a kormány átszervezését követelik, és más minisztereket is lemondásra szólítanak fel. A távozók szerint a pénzügyminiszternek és a közmunkaügyi miniszternek feltétlenül le kellene mondania. A közmunkaügyi minisztert korrupció mellett azzal is gyanúsítják, hogy egy tavalyi sikertelen puccskísérlet elítélt felelőseit megkínoztatta a börtönben.

Semmi gond

A belügyminiszter a lopott elnöki autóval kapcsolatban kijelentette: ,,Az ügy jelentéktelen, hiszen Paraguayban újságírók, papok, sőt a rendőrség is használ lopott autókat".  • Vennék
  • Hírek