Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Megtalálták Szaddám szerelmi fészkét

2003.04.14. 11:39
Az amerikai katonák Bagdad központjától nem messze, a Baasz Párt magas rangú vezetőinek fenntartott tömbben megtalálták Szaddám Huszein volt szeretőjének házát. Az 55 éves, görög származású Pariszula Lampszosz 2002-ben menekült el Irakból, és egy exkluzív interjúban elmondta: volt kedvese Viagrával tartotta karban szerelmi kondícióját.
A bagdadi városi ház egy hatvanas évekbeli playboy fantáziáját idézi: tükrös hálószoba, falra festett szőke nő, krokodillal viaskodó filmsztár. A fészek egykor Szaddám Huszein egyik szeretőjéé volt, aki a diktátor felesége szeretett volna lenni; a falakon a korábbi iraki elnököt ábrázoló fényképek.

"Ez a ház volt Szaddám Huszein szerelmi fészke" - nyilatkozta az egyik, házat feltáró amerikai katona. A kétszintes, egy hálószobás városi ház a Baasz Párt tekintélyes tagjainak fenntartott tömbben van, Bagdad központjának szomszédságában.

A ház asszonya, a CNN értesülései szerint, a most 55 éves, görög származású Pariszula Lampszosz volt, aki 2002-ben Libanonba menekült. Az ABC televíziónak nyilatkozva tavaly elmondta: Huszein kedveli az amerikai kultúrát. Szívesen énekli Frank Sinatrától a Strangers in the nightot, ha kedve úgy hozza, még táncol is rá. Szaddám szerelmi kondícióját Viagrával tartja karban; erre szüksége is volt Huszeinnek, hiszen Pariszulán kívül még három vagy négy szeretőt tartott.

Szaddám felesége, Szajida Khairallah Telfah, egyben az unokatestvére is volt. Három lányuk és két fiuk született; úgy tudni, hogy egyik szeretője egy harmadik fiúgyermekkel, Alival, is megajándékozta. A család hollétéről semmit sem tudni.