Emőke
-4 °C
9 °C

McCain rakétákat és szárazföldi akciót emlegetett

2001.09.16. 03:28
Az amerikai hadsereg ellencsapása során cirkálórakétákat és szárazföldi csapatokat is bevethetnek, de nem lesz céljuk, hogy elfoglalják Afganisztánt - nyilatkozta John McCain szenátor, a fegyveres erők bizottságának tagja Larry King sztárriporternek a CNN hírtévén.
Alaposan elő kell készíteni a katonai csapást (vagy csapásokat), melyek során többféle statégia is elképzelhető, de a szárazföldi erők és a rakéták bevetése mindeképpen szóba kerülhet - mondta McCain.

Nem kell elsietni

A politikus többször is hangúlyozta az interjú során, hogy nem érdemes elhamarkodottan lépni, mert ugyan igaz, hogy az USA akár holnap "oda tudna csapni", de ez csak néhány cirkálórakéta kilövését jelenthetné a terroristák feltételezett bázisaira, ami nem megoldás.

Gyökerestül kiírtanák a veszélyforrásokat

Mivel az Egyesült Államok határait nem lehet hermetikusan lezárni, el kell mennünk a terrorizmus forrásaihoz és meg kell semmisítenünk azokat - fogalmazta meg háborús doktrínáját McCain.

Nem rohannnák le az egész országot

King egyik kérdésében utalt arra, hogy Afganisztánba a Szovjetunió bicskája is beletörött, mire a szenátor kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak nem célja, hogy elfoglalja az országot, mert hasonló eredménnyel járhatna, mint a szovjetek.