Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Medgyessy csak Orbánnal tárgyalna az összefogásról

2001.10.09. 12:08
Bár Pokorni Zoltán Fidesz-elnök tárgyalna a terrorcselekményekről a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével, Medgyessy Péter szerint neki Orbán Viktor miniszterelnök lehetne a vitapartnere.
Pokorni Zoltán Fidesz-elnök kedd délelőtt telefonon jelezte Medgyessy Péternek, hogy tárgyaljanak a terrorcselekményekkel és az arra adandó magyarországi válaszokkal kapcsolatos kérdésekről, de a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje továbbra is úgy látja: hosszú távú kormányzati intézkedésekről neki és Orbán Viktor miniszterelnöknek kellene megbeszélést folytatnia.

Medgyessy Péter az MTI-nek elmondta: megköszönte Pokorni Zoltán jelentkezését, de közolte, hogy nem pártközi együttműködési kérdésekről javasolt konzultációt a miniszterelnöknek, hanem olyan ügyekről, amelyek hosszú távra meghatározzák Magyarország magatartását a terrorizmussal összefüggésben.

- Biztosra vehető, hogy a következő öt évben Orbán Viktor vagy Medgyessy Péter lesz az ország miniszterelnöke, ezért fogalmaztam meg javaslatomat a kormányfőnek - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki továbbra is fenntartja ajánlatát.

Annak kapcsán, hogy Medgyessy Péter tájékoztatása szerint a Fidesz első embere Kovács Lászlóval is kész tárgyalóasztalhoz ülni, az MSZP elnöke az MTI-nek jelezte: nyitott az érdemi megbeszélésre a Fidesz elnökével a nemzeti összefogás érdekében, ez azonban nem helyettesítheti Medgyessy Péter és Orbán Viktor tárgyalását.