Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

12 halott, ötven sebesült egy kabuli merényletben

2006.09.30. 11:54
Az első hírekhez képest egyre több áldozatról érkeznek információk Kabulból, ahol a belügyminisztérium előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő.
Öngyilkos robbantásos merényletben meghalt 12 ember - köztük egy gyerek és két nő -, további 40-50 pedig megsebesült szombaton Kabulban az afgán belügyminisztérium épületénél - közölték a hatóságok.

Egy rendőrparancsnok szerint az áldozatok többsége rendőr, illetve a belügyminisztérium alkalmazottjai, akik éppen munkába érkeztek a terrorcselekmény elkövetésekor. Egy nyolcéves fiú is meghalt a robbanásban, valamint két nő - közölte az egészségügyi minisztérium egyik tisztségviselője. A belügyminisztérium szóvivője szerint a 12 halálos áldozat közül 10 polgári személy, kettő rendőr.

A detonáció helyi idő szerint reggel fél nyolc (közép-európai idő szerint hajnali öt óra) körül történt közvetlenül a minisztérium főkapuja előtt. A minisztérium szóvivője azt mondta: a merénylőt rendőrök megállították az intézmény kapujában, ekkor robbantotta fel a nála lévő szerkezetet.

Mohammed Hanif, az afganisztáni tálib lázadók egyik szóvivője telefonon közölte, hogy ők követték el a támadást, de - mint állította - az nem öngyilkos merénylet volt, hanem a pokolgépet távirányítással hozták működésbe.