Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Musarraf: Nem Bin Laden a terrortámadások kitervelője

2002.08.05. 12:15
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy Oszama bin Laden tervelte ki a szeptember 11-i terrortámadásokat, mondta Pervez Musarraf pakisztáni elnök. Az Egyesült Államok egyik legfontosabb dél-ázsiai szövetségesének elnöke szerint a "hegyekben üldögélő bin Laden képtelen lett volna egy ilyen akciót koordinálni.
Pervez Musarraf pakisztáni elnök szerint nem Oszama bin Laden volt a szeptember 11-i terrortámadások kiagyalója. Az Egyesült Államok terrorizmus elleni folytatott háborújában szövetséges Pakisztán elnöke szerint lehet, hogy bin Laden támogatta az akciót, vagy ő volt motiváló erő a terroristák számára de nem lehetett a kitervelő vagy a lebonyolító.

'Egy modern ember tervelte ki'

A hegyekben bujkáló bin Laden onnan nem tudott volna egy olyan összetett merényletet irányítani, mint a több mint 3000 halálos áldozatot követelő szeptember 11-i támadások. A pakisztáni elnök szerint valaki olyan tervelte ki a repülős merényleteket, aki sokkal jobban ismerte a repülést, és magát az Egyesült Államokat.

A Világkereskedelmi Központ elleni merénylet megtervezéséhez egy olyan "modern" ember kellett, akinek pontos információi vannak, és ért a másodperc pontosságú szervezéshez - nyilatkozta a New Yorkernek az elnök. Az Egyesült Államok hivatalosan nem kommentálta Musarraf nyilatkozatát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!