Öngyilkos lett egy volt lengyel miniszter

2007.04.25. 12:11
Házkutatást tartottak egy volt lengyel miniszter lakásán, aki az eljárás alatt öngyilkos lett. Barbara Bilda az 1993 és 1996 közötti baloldali kormányokban vezette az építésügyi tárcát.


Fotó:Wikimedia
Öngyilkos lett szerdán a lakásán végrehajtott házkutatás során Barbara Bilda volt lengyel építésügyi miniszter.

A lengyel kémelhárítási ügynökség (ABW) jelentése szerint az 57 éves politikusnő, miközben a rendőrségi akció folyt a dél-sziléziai Siemianowice Slaskie-beli otthonában, elvonult a fürdőszobába, majd mellbe lőtte magát.

Az ABW szóvivője elmondta, hogy Barbara Bilda egyike volt azoknak a közhivatalnokoknak, akik ellen vizsgálat folyt csúszópénzek ügyében, de semmilyen vádat nem emeltek még ellene.

Zbigniew Wassermann, a lengyel titkos szolgálatok felügyeletével megbízott miniszter magyarázatot követelt az ABW-től, hogy meghatározzák Blida asszony halálának pontos körülményeit.

A Wprost című hetilap úgy tudja, hogy volt a miniszter otthonában azután rendeltek el házkutatást, hogy vallomást tett a rendőrségen egyik barátnője, Barbara Kmiecik üzletasszony.

Őt a lengyelországi szénkereskedelemmel kapcsolatos nagy méretű korrupciós ügy miatt vették őrizetbe.

Barbara Bilda egykor a Lengyel Egyesült Munkáspárt (LEMP) tagja volt, majd a szociáldemokrata párt tagja lett. Az 1993 és 1996 közötti baloldali kormányokban kezelte az építésügyi tárcát. Az elmúlt időszakban egy építkezési magánvállalatot irányított.  • Hírek
  • Hírek