Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Öngyilkos merénylő robbantott egy pakisztáni tárgyalóteremben

2007.02.17. 14:02
Egy férfi szombat reggel belépett a pakisztáni Kvetta bíróságának egyik termébe, nekitámaszkodott a falnak, majd felrobbantotta a nála lévő pokolgépet.

Öngyilkos merénylő megölt 15 embert szombaton a délnyugat-pakisztáni Kvetta város egyik bírósági tárgyalótermében, köztük egy bírót, és további 35 személyt megsebesített.

Ez már a hatodik terrormerénylet volt februárban az országban, és megerősíti azt a félelmet, hogy a tálibokkal szimpatizáló és a pakisztáni kormány megdöntését akaró muzulmán szélsőségesek intenzívebbé tették támadásaikat.

"Legkevesebb 15 ember halt meg, köztük igazságügyi alkalmazottak, és további 35 ember megsebesült" - közölte a belügyminisztérium szóvivője. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a merényletben meghalt Abdul Vahid polgári bíró és 5 ügyvéd, illetve vádlottak hozzátartozói.

A legfőbb kvettai civil kórház egyik orvosa elmondta, hogy tíz sebesült állapota "nagyon súlyos".

Tárik Hosza, a tartományi rendőrség egyik tisztségviselője arról számolt be, hogy az öngyilkos merénylő belépett a terembe, nekitámaszkodott a falnak, majd felrobbantotta a nála lévő pokolgépet.

Egyelőre nem közölték, hogy kinek vagy kiknek az ügyében folyt a tárgyalás a bíróságon, és hogy a merénylet összefügg-e az üggyel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!