Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Pártkarrierről álmodott a Schrödert megpofozó tanár

2004.05.22. 10:54
Azért akartam belépni a szociáldemokrata pártba, hogy jelölt legyek Schröder ellenében, nyilatkozta a Spiegelnek az a férfi, aki kedden megpofozta Németország kancellárját. Gerhard Schröder hivatala bántalmazás és testi sértés címén feljelentette a támadót.
Elégedetlenségével magyarázta tettét az a munkanélküli tanár, aki kedden este Mannheimben pofont adott Gerhard Schröder kancellárnak. A Der Spiegel hamburgi hírmagazin új számában megjelent nyilatkozata szerint a tanár illetlennek tartja ugyan tettét, de jogosnak. Olyan tervet dédelgetett, hogy a párton belül karriert csinálva egy napon ellenjelöltként léphet fel Schröderrel szemben.

"Azért akartam belépni a szociáldemokrata pártba, hogy jelölt legyek Schröder ellenében, mivel Schrödert a legsilányabb, legsikertelenebb kancellárnak tartom, olyannak, akinek halvány fogalma sincs a dolgokról" - nyilatkozta a Berlinből származó, Freiburg mellett élő tanár, aki februárban lett párttag, de pofozás után rögtön ki is zárták.

A kancellári hivatal bántalmazás és testi sértés címén feljelentette a támadót, a tanárt egy évi terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal sújthatják.