Emőke
-4 °C
9 °C

Berlusconi betiltatta a mérgespókokat Olaszországban

2003.07.29. 12:31
Berlusconi utálja a pókokat, ezért megszavaztatott egy törvényt, amely megtiltja egyes veszélyes pókfajták tenyésztését, illetve kereskedelmét. A rendelet megszegőit százezer euróig terjedő bírsággal sújthatják.
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök pókutálata is politikai gyúanyag a római parlamentben. A képviselőház hétfőn sietve törvényerőre emelt egy rendeletet, amely megtiltja egyes, emberre veszélyes pókfajták forgalmazását és birtoklását. Aki titkon veszedelmes pókokat tenyészt, vagy elad, az százezer euróig terjedő bírsággal büntethető.

Az ellenzéki balközép szövetségből felháborodott reagálásokat váltott ki, hogy Berlusconi még a nyári szünet előtt keresztülhajszolta a parlamenten a rendeletet (amely a szenátus áldását már korábban megkapta) - jegyezte meg az APA.

Berlusconi írta a törvényt?

Az ellenzék szerint Berlusconi, aki köztudomásúlag irtózik a pókoktól, személyesen fogalmazta a rendeletet, és azt viharsebesen törvénnyé változtatta. A parlament évek óta kizárólag olyan témákkal kénytelen foglalkozni, amelyeket Berlusconi a szívén visel - kifogásolta az ellenzék, amely szerint ez "kafkai helyzettel" fenyeget.

A pókok mindenekelőtt

Berlusconi fontosabbnak tartja a pókokat ráncba szedő törvényt, mint összeférhetetlenségi problémájának rendezését. Személyes céljainak elérésére használja a parlamentet, legyen szó a pókok megregulázásáról vagy tévébirodalmának oltalmazásáról. Elegünk van abból, hogy a parlament két házának kizárólag Berlusconi ügyeivel kell foglalkozniuk - háborgott Rosy Bindi ellenzéki képviselőnő.

Személyes bosszú

Rossz nyelvek szerint Berlusconit különösen felpaprikázta, hogy a Milánó melletti Arcoréban lévő luxusvillájának parkját pókok özönlötték el. Berlusconi, aki szenvedélyes kertész, szabad idejében maga gondozza a parkot.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft