Botond, Mózes
EUR 389,77 Ft
USD 373,57 Ft
12 °C
29 °C

Agyonlőttek egy nigériai diplomatát Prágában

2003.02.19. 16:59
Agyonlőttek a nigériai konzult Nigéria prágai nagykövetsége előtt szerda délben. A rendőrség őrizetbe vett egy 72 éves gyanúsítottat.
Meggyilkolták Michael Lekara Waylaid nigériai konzult a nagykövetség épületében Prágában szerda dél körül. A merénylő gyakran tett látogatást a konzulnál, így könnyen besétálhatott az intézménybe, ahol az irodájában végzett Waylaiddal. A nagykövetség 37 éves recepciósa is megsebesült a támadásban, aki azonnal riasztotta az őrséget. A 72 éves cseh állampolgárságú merénylő megadta magát a követség őreinek. A karján megsebesített férfit a központi katonai kórházba szállították.

A gyanúsítottat a hatóságok egy elmeklinikára szállították. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy mi lehetett a magányos férfi indítéka. Nigéria megadta a szükséges engedélyeket, ezért a nyomozók az épületen belül folytathatják a vizsgálatokat, jelentette a BBC.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek