Nándor
3 °C
16 °C

Lemondott a szex közben lefilmezett maláj miniszter

2008.01.02. 10:04
Bár neje és gyerekei megbocsátották botlását, egészségügyi miniszteri posztjáról le kellett mondania Chua Soi Leknek. A maláj miniszterről felvétel készült, ahogy egy hotelszobában nem a nejével, hanem egy hölgybarátjával élvezkedik.

Lemondott posztjáról Chua Soi Lek, Malajzia egészségügyi minisztere, jelentette a BBC. A napokban egy olyan pornófilm került forgalomba az országban, amiben a miniszter létesít testi kapcsolatot egy barátnőjével. Chua a videó megjelenése után nem is tagadta, hogy ő látható a felvételen.

Egyes sajtójelentések szerint Chua, igazi pornósztárhoz méltóan azzal indokolta botlását, hogy csóró egyetemistaként pénzre volt szüksége, ezért pár hölgybarátjával kamera előtt dugott. A malajziai Star című újság szerint viszont a felvétel biztonsági kamerával készült Chuáról, aki saját bevallása szerint egy hölgybarátjával szexelt a hotelszobában. "Szeretném hangsúlyozni, hogy nem magam készítettem a felvételeket" - nyilatkozta.

A Star értesülései szerint a felvételt ismeretlenek kezdték terjeszteni Chua szülőföldjén, Dzsohor államban. Chua szerint egyébként a botrány nem nagy ügy, legalábbis neje és gyermekei megbocsátottak neki.

Az, hogy ezt nem úszhatja meg, már abból nyilvánvalóvá vált, hogy a szemérmes ország hatóságai azonnal súlyos büntetést helyeztek kilátásba bárkinek, aki sokszorosítani próbálná a felvételt. Chua szerdán be is jelentette lemondását. Egészségügyi miniszterként egyébként pont arról vált ismerté, hogy a HIV terjedésének megakadályozására az ingyenes óvszerosztás bevezetését javasolta.