Emőke
-4 °C
9 °C

Gyerekpornóra vágyott a nemzetbiztonsági szóvivő

2006.04.05. 13:51
Pedofil bűncselekmény elkövetése közben érték tetten az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztérium helyettes szóvivőjét. Az 55 éves Brian Doyle egy tizennégyéves lánynak álcázott rendőrt szólított fel szexuális cselekmények elkövetésére.

Floridai rendőrök buktatták le az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztérium pedofil bűncselekményen tetten ért helyettes szóvivőjét. Az 55 éves Brian J. Doyle egy internetes chatszobában próbált felcsípni egy tizennégy éves lányt, aki pechjére a floridai Polk megye seriffjének internetes büntényekkel foglalkozó munkatársa volt.

Doyle nem volt túl elővigyázatos, beszélgetéseiben elárulta nevét, sőt, hivatali telefonszámát és hivatali mobilszámát is megadta. A társalgások során szexuális cselekményekre szólította tizennégyéves lánynak vélt csevegőpartnerét, akinek pornóvideókat is küldött.

Doyle még egy telefonbeszélgetést is folytatott egy másik Polk megyei rendőrrel, aki szintln tinilánynak álcázta magát. Doyle tőle azt kérte, hogy vásároljon webkamerát és küldjön magáról pornóképeket.

Doyle-t Marylandben tartóztatták le, de ügyében Floridában fognak eljárni. A hatóságok "gyermek komputer segítségével való elcsábításával" és "ártalmas anyagok gyermeknek történő átadásával" vádolják.

A Nemzetbiztonsági Minisztérium szóvivője, Doyle főnöke nem kívánta kommentálni beosztottja bűnét. "Komolyan vesszük a vádakat, teljes mértékben együttműködünk a nyomozókkal" - nyilatkozta az ABC televízió híradójának. Doyle-t, aki a minisztérium sajtórészlegének negyedik legmagasabb rangú beosztottja, kényszerszabadságolták.