Rafael
18 °C
32 °C

Rendőrökre lőttek egy párizsi külvárosban

2008.03.03. 11:55
Tőrbe csaltak négy rendőrt Párizs külvárosában. A rendőröket egy pékséghez riasztották, aminek az ablakát két férfi törte be. A kiérkező négy rendőrt harminc, maszkos ember fogadta. A maszkosoknál fegyver is volt, három rendőrt arcon, egyet lábon lőttek.

Négy rendőr megsebesült, amikor egy nagyjából harminc emberből álló banda rájuk támadt Párizs egyik déli külvárosában. A francia belügyminiszter hétfői közleménye szerint a rendőröket tőrbe csalták.

A négy rendőrt vasárnap hívták ki a Párizs egyik déli külvárosába, miután két férfi szétvert egy pékséget. A kiérkező rendőröket azonban nagyjából harminc, maszkot viselő ember fogadta, akik közül néhányan fel voltak fegyverezve.

Három rendőrt, akinek az arcát találták el söréttel, a helyszínen ellátták, míg negyedik társukat láblövéssel kellett kórházba szállítani.

A harmincfős tömeg a rendőri erősítés megérkezésekor elmenekült a helyszínről, és hamar helyre állt a nyugalom a kerületben. Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter a tettesek minél hamarabbi elfogását szorgalmazta.