Megdobálták Tony Blairt

2004.05.19. 14:13
Megdobálta Tony Blairt az Apák az Igazságért nevű szervezet. A tiltakozók bíbor porral szennyezték be a miniszterelnök zakóját. Akciójukat a parlament új, 225 millió forintért kiépített biztonsági rendszere sem tudta megakadályozni.
Bíborszínű porral dobták meg Tony Blairt a brit alsóházban. A brit kormányfő éppen rendes heti félórás beszámolóját tartotta a képviselők elött, amikor egy bíbor porral töltött repülő tárgy találta hátba.

Apák az igazságért

Az incidens után a házelnök, Michael Martin felfüggesztette az ülést. A támadásért az Apák az Igazságért nevű szervezet vállalta a felelősséget.

A brit alsóházban nemrégiben hatszázezer fontért (225 millió forintért) zártláncú biztonsági kamerarendszert telepítettek, a támadást azonban nem sikerült megakadályozni. A BBC értesülései szerint a porral töltött lövedéket a karzatról indíthatták.

Folt esett az öltönyén

A brit miniszterelnöknek a jelentések szerint nem esett baja, bár Kevin Brennan munkáspárti képviselő szerint zakóján jól látható foltot ejtett a por. Michael Portillo, a konzervatív Major-kormány egykori minisztere szerint Blairt két csomag találta el, a miniszterelnök csak a másodikra reagált.

Az első csomag valahol Blair háta mögött eshetett le - nyilatkozta Portillo a BBC-nek.

Peter Hain, az alsóházi képviselők vezére szerint "súlyos rendzavarás történt". A parlamenti vezető "azonnali jelentést és a biztonsági intézkedések fokozását" kérte.  • Tippek
  • Hírek