Sára, Márió
2 °C
6 °C

Putyin a világhálón

2001.03.05. 16:46
Oroszország első embere, Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden délután négy órától az interneten tart sajtótájékoztatót. A három internetes honlap (gazeta.ru, strana.ru, bbc.co.uk) újságíróihoz mindeddig 10 ezer kérdés futott be.
Néhány kérdés a tízezerből
"Csak azt szeretném megkérdezni, hogy kémtevékenységed során milyen országokban dolgoztál? Rodolphe MC, California, US"
"Véleménye szerint a mai Oroszországnak egy Nagy Péterre vagy egy Rettegett Ivánra van inkább szüksége? Steve Olson, Stanley, County Durham, UK"
"Mit tesz annak érdekében, hogy az orosz nukleáris fegyverek ne kerüljenek terroristák kezébe? Roy Abramowitz, La Jolla, USA"
Vlagyimir Putyin online interjút tart kedden, magyar idő szerint délután négy órakor, élőben a Kremlből. A kérdéseket három internetes lap újságírói fogadják: gazeta.ru, strana.ru, bbc.co.uk, mindeddig több mint tízezer kérdés futott be, ezeket folyamatosan feldolgozzák. A BBC angol nyelvű honlapján a feltett kérdésekből készített válogatás olvasható.

Az Index a Jane's Intelligence Digest lapban megjelent értesülések után érdeklődött, a BBC honlapján azt kérdeztük meg, hogy valóban az orosz titkoszolgálat felelős a zámolyi romák körül kialakult helyzetért.

Magas rangú magyar online

Magyarországon a magas rangú politikusok ritkán vendégei az online médiának. Orbán Viktor miniszterelnök sajtóirodájának munkatársai szerint a miniszterelnök interjúit egy negyedévvel előre tervezik meg. A miniszterelnöki hivatal az Index kérését a tavaly elutasította. Mádl Ferenc köztársasági elnök nem zárkózna el egy online interjútól - nyilatkozta az Indexnek Arató Zsolt a sajtóiroda munkatársa, elfoglaltsága miatt azonban egyelőre nem érne rá.

A legmagasabb rangú tisztségviselő, aki online interjút adott az Horn Gyula volt, aki miniszterelnöksége idején, 1997 februárjában az Internetto vendége volt, az érdeklődés, terhelés pedig oly nagy volt, hogy a rendszer felmondta a szolgálatot.