Megadta magát a magányos géprabló

2003.03.29. 02:55
Szombat hajnalban megadta magát az a magányos légi kalóz, aki péntek este Athénba térítette el a török légitársaság Isztambulból Ankarába tartó járatát. A török rendőrség közölte, hogy a légi kalóz egy 22 éves török állampolgár.
Török és görög sajtóbeszámolók szerint szombat hajnalban megadta magát az a magányos légi kalóz, aki péntek este Athénba térítette el a török légitársaság Isztambulból Ankarába tartó járatát. A gépeltérítő elengedte az utasokat, akik valamennyien épségben hagyták el a repülőgépet.

A török rendőrség közölte, hogy a légi kalóz egy 22 éves török állampolgár. Úgy tűnik, hogy nincs köze semmiféle terrorista szervezethez, tettének magánjellegű indítéka van. A repülőn tartózkodó egyik török parlamenti képviselő a CNN-Türk hírtelevíziónak elmondta: a gépeltérítő azután egyezett bele a túszok elengedésébe, hogy mobiltelefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel és Binali Yildirim közlekedési és szállítási miniszterrel.

A magányos géprabló a Turkish Airlines Isztanbulból Ankarába tartó járatát pénteken Athénba térítette, fedélzetén 194 utassal és 9 fős személyzettel. Az Airbus 310-es gép közép-európai idő szerint éjfél előtt leszállt a görög fővárosban. A gépeltérítő előbb az égei-tengeri Izmir felé fordított, majd Athén felé vette az irányt. A görög légtérben két F-16-os vadászgép kísérte az Airbust az athéni repülőtérig, ahol péntek éjfél előtt szállt le.  • Hírek
  • Személyi kölcsön