Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Terroristagyanús utasokat fogtak

A kölni repülőtér betonján szálltak fel rendőrök a KLM gépére, ahol két férfit fogtak el.

Rendőrök szállítottak le két, terroristagyanús férfit a kölni repülőtéren álló, Amszterdamba induló KLM-gépről. Frank Scheulen rendőrszóvívő délelőtt úgy nyilatkozott, hogy kommandósok rohamoztak meg az utasszállítót.

A Köln és Bonn városok közötti repülőtéren a KLM légitársaság egy gépén fogták el a feltételezett terroristákat. Az Amszterdamba induló járatot reggel hét óra előtt öt perccel rohamozták meg a kommandósok.

A repülőtér szóvivője szerint ugyanakkor szó sem volt rohamról. Szemtanúk szerint nem volt nagyszabású akció, a két gyanúsítottat egyszerűen lekísérte a gépről két rendőr majd őrizetbe vette. A csomagjaikat is lehozták a gépről. A többi utasnak is le kellett szállnia, majd egyenként azonosítania saját útipoggyászát.

A 23 éves szomáliai férfi, és a 24 éves szomáliai származású német állampolgár állítólag "szent háborúra" készült, és a rendőrség búcsúleveleket talált a két férfi lakásaiban - jelentette a német N24 hírtelevízió.

A Bild értesülése szerint a két férfit már hónapok óta figyelték. A lakásukban talált levelekben arról írtak, hogy meg akarnak halni a dzsihád és a szent háború érdekében.

A két férfi a rendőrség szerint is azt tervezte, hogy terrortámadásokban vesz részt és életüket az iszlám szent háborúban, a Dzsihádban áldozzák fel. A Der Spiegel szerint ugyanakkor a gyanúsításban nem szerepel, hogy a gépet el akarták volna téríteni.

Az akció után másfél órával a gép elindult Amszterdamba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?