Huba
17 °C
33 °C

Terroristagyanús utasokat fogtak

A kölni repülőtér betonján szálltak fel rendőrök a KLM gépére, ahol két férfit fogtak el.

Rendőrök szállítottak le két, terroristagyanús férfit a kölni repülőtéren álló, Amszterdamba induló KLM-gépről. Frank Scheulen rendőrszóvívő délelőtt úgy nyilatkozott, hogy kommandósok rohamoztak meg az utasszállítót.

A Köln és Bonn városok közötti repülőtéren a KLM légitársaság egy gépén fogták el a feltételezett terroristákat. Az Amszterdamba induló járatot reggel hét óra előtt öt perccel rohamozták meg a kommandósok.

A repülőtér szóvivője szerint ugyanakkor szó sem volt rohamról. Szemtanúk szerint nem volt nagyszabású akció, a két gyanúsítottat egyszerűen lekísérte a gépről két rendőr majd őrizetbe vette. A csomagjaikat is lehozták a gépről. A többi utasnak is le kellett szállnia, majd egyenként azonosítania saját útipoggyászát.

A 23 éves szomáliai férfi, és a 24 éves szomáliai származású német állampolgár állítólag "szent háborúra" készült, és a rendőrség búcsúleveleket talált a két férfi lakásaiban - jelentette a német N24 hírtelevízió.

A Bild értesülése szerint a két férfit már hónapok óta figyelték. A lakásukban talált levelekben arról írtak, hogy meg akarnak halni a dzsihád és a szent háború érdekében.

A két férfi a rendőrség szerint is azt tervezte, hogy terrortámadásokban vesz részt és életüket az iszlám szent háborúban, a Dzsihádban áldozzák fel. A Der Spiegel szerint ugyanakkor a gyanúsításban nem szerepel, hogy a gépet el akarták volna téríteni.

Az akció után másfél órával a gép elindult Amszterdamba.