Mégis bíróság elé állíthatják Saront

2003.02.12. 21:04
Mégis bíróság elé állíthatják a bejrúti mészárlásban játszott szerepe miatt Ariel Saron izraeli miniszterelnököt. A belga Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette az eljárás lefolytatását megtiltó korábbi döntést.
Lefolytatható az emberiség elleni bűntettek miatti bírósági eljárás Ariel Saron izraeli miniszterelnök ellen - döntött a belga Legfelsőbb Bíróság megsemmisítve egy korábbi döntést. A bíróság az ügy folytatását Saron kormányfői megbízatásának végéig felfüggesztette, mivel az jelenleg mentességet ad az eljárás alól.

Konzultációra hívták a nagyköveteket

A döntés nyomán Izrael konzultációra hazahívta brüsszeli nagykövetét - jelentette be Joni Peledi izraeli külügyi szóvivő. A lépéssel párhuzamosan csütörtökre az izraeli külügyminisztériumba kérették Wilfred Geens belga nagykövetet, hogy Benjamin Netanjahu külügyminiszter személyesen fejtse ki neki az izraeli álláspontot a kérdésben.

A bejrúti mészárlással gyanúsítják

Egy tíz éve, a genfi konvenciók jegyében elfogadott törvény módot adott arra, hogy népirtás, emberiség elleni és háborús bűnök vádjával bárki panaszt tehessen ilyen bűnök elkövetése címén bármely konkrét személy vagy személyek ellen, függetlenül attól, hogy az adott bűncselekmény hol történt. Saront a falangisták 1982-es bejrúti mészárlásban viselt szerepe miatt perelték be a túlélők és az áldozatok rokonai.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás