Árpád
-2 °C
4 °C

Övvel fojtottak meg egy orosz újságírót

2008.03.21. 11:28
Kaukázusi kinézetű emberek fojtottak meg egy kaukázusi témákkal foglalkozó orosz tévériportert Moszkvában. A rendőrség szerint a gyilkosok indítékai magánjellegűek lehettek.

Gyilkosság áldozatává vált péntekre virradó éjszaka Iljansz Surpajev, az orosz központi tévé, az 1-es csatorna egyik riportere. A 32 éves áldozatot Moszkva északkeleti részén lévő lakásában találták meg. A tettesek felgyújtották ugyan a helyszínt, de a tüzet idejében eloltották.

Surpajev maga kérte meg telefonon a portást, hogy engedje be hozzá ismerőseit, akik aztán egy övvel megfojtották. A portás elmondta, hogy a látogatók kaukázusi kinézetűek voltak.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak, s az ügyészség tájékoztatása szerint minden lehetséges indokot megvizsgálnak, így azt is, hogy a tett összefügg-e Surpajev munkájával, egyelőre azonban abból indulnak ki, hogy a gyilkosságnak magánéleti okai voltak.

Surpajev riporterként nagyrészt a Kaukázussal foglalkozott, és az Echo Moszkvi rádióállomás szerint halála előtt nem sokkal feljegyezte blogjában, hogy az egyik dagesztáni újságnak megtiltották írásai közlését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?