Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Övvel fojtottak meg egy orosz újságírót

2008.03.21. 11:28
Kaukázusi kinézetű emberek fojtottak meg egy kaukázusi témákkal foglalkozó orosz tévériportert Moszkvában. A rendőrség szerint a gyilkosok indítékai magánjellegűek lehettek.

Gyilkosság áldozatává vált péntekre virradó éjszaka Iljansz Surpajev, az orosz központi tévé, az 1-es csatorna egyik riportere. A 32 éves áldozatot Moszkva északkeleti részén lévő lakásában találták meg. A tettesek felgyújtották ugyan a helyszínt, de a tüzet idejében eloltották.

Surpajev maga kérte meg telefonon a portást, hogy engedje be hozzá ismerőseit, akik aztán egy övvel megfojtották. A portás elmondta, hogy a látogatók kaukázusi kinézetűek voltak.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak, s az ügyészség tájékoztatása szerint minden lehetséges indokot megvizsgálnak, így azt is, hogy a tett összefügg-e Surpajev munkájával, egyelőre azonban abból indulnak ki, hogy a gyilkosságnak magánéleti okai voltak.

Surpajev riporterként nagyrészt a Kaukázussal foglalkozott, és az Echo Moszkvi rádióállomás szerint halála előtt nem sokkal feljegyezte blogjában, hogy az egyik dagesztáni újságnak megtiltották írásai közlését.