Ágnes
-5 °C
2 °C

Újabb támadás a szabadkai magyar gimnázium ellen

2008.09.04. 11:55
Senki sem állítja, hogy etnikai indíttatásból támadták meg egymás után háromszor a szabadkai magyar gimnáziumot, ám ennek lehetőségét sem zárja ki senki. A térfigyelő kamera a jelek szerint egyetlen álarcos alakot rögzített, aki kövek garmadájával érkezett az intézmény elé.

Egymás után harmadik éjszaka is bezúzták a szabadkai Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnázium épületének ablakait. Jóllehet a térfigyelő kamera rögzítette a támadót mindhárom esetben, a rendőrségnek még mindig nem sikerült a nyomára jutnia. Az iskolában senki sem állítja, hogy a támadás etnikai indíttatásból történt, ám azt a lehetőséget sem zárják ki.

Varga Anikó, az iskola igazgatója már az első nap értesítette a rendőrséget a támadásról, akkor a bejárati ajtó üvegét törte be az ismeretlen tettes, aki a térfigyelő kamera felvételei szerint arcára húzott sísapkát viselt.

A felvételekből azt is tudni lehetett, hogy kövekkel és tégladarabokkal megrakott hátizsákkal érkezett a helyszínre, tehát azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy kárt okozzon az épületben. Megpróbálta a kamerát is szétzúzni, de nem találta el.

A támadó másnap is visszatért, akkor egy bezúzott ablak maradt utána és a rongálást megörökítő felvétel. Tegnap pedig egy ablak is és a bejárati ajtó is üvegtábla nélkül maradt. Az intézményben újabb rongálásoktól tartanak. A rendőrség még nem adott ki közleményt az esetről, az újságírói érdeklődésre információkkal egyelőre nem szolgál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!