Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb támadás a szabadkai magyar gimnázium ellen

2008.09.04. 11:55
Senki sem állítja, hogy etnikai indíttatásból támadták meg egymás után háromszor a szabadkai magyar gimnáziumot, ám ennek lehetőségét sem zárja ki senki. A térfigyelő kamera a jelek szerint egyetlen álarcos alakot rögzített, aki kövek garmadájával érkezett az intézmény elé.

Egymás után harmadik éjszaka is bezúzták a szabadkai Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnázium épületének ablakait. Jóllehet a térfigyelő kamera rögzítette a támadót mindhárom esetben, a rendőrségnek még mindig nem sikerült a nyomára jutnia. Az iskolában senki sem állítja, hogy a támadás etnikai indíttatásból történt, ám azt a lehetőséget sem zárják ki.

Varga Anikó, az iskola igazgatója már az első nap értesítette a rendőrséget a támadásról, akkor a bejárati ajtó üvegét törte be az ismeretlen tettes, aki a térfigyelő kamera felvételei szerint arcára húzott sísapkát viselt.

A felvételekből azt is tudni lehetett, hogy kövekkel és tégladarabokkal megrakott hátizsákkal érkezett a helyszínre, tehát azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy kárt okozzon az épületben. Megpróbálta a kamerát is szétzúzni, de nem találta el.

A támadó másnap is visszatért, akkor egy bezúzott ablak maradt utána és a rongálást megörökítő felvétel. Tegnap pedig egy ablak is és a bejárati ajtó is üvegtábla nélkül maradt. Az intézményben újabb rongálásoktól tartanak. A rendőrség még nem adott ki közleményt az esetről, az újságírói érdeklődésre információkkal egyelőre nem szolgál.