Ilona
17 °C
32 °C

Túszejtés egy szaúdi kórházban

2003.09.23. 15:05
Fegyveres férfiak több túszt ejtettek a Szaúd-Arábia déli részén fekvő Dzsizan tartomány egyik kórházában. A túszejtők személye és követelésük egyelőre nem ismert.
Jelentések szerint legalább két rendőr életét vesztette, amikor fegyveresek hatoltak be a szaúd-arábiai Dzsizan tartomány egyik kórházába. Szemtanúk szerint a rendőrök négy támadót megöltek, kettőt pedig megsebesítettek.

Rajtaütés

A támadást az válthatta ki, hogy korábban a rendőrök egy olyan közeli farmon ütöttek rajta, ahol számos körözés alatt álló fegyveres tartózkodott. A fegyveresek egy része Abu Arish város felé vette az útját, majd a kórházra támadtak. Ezután érkeztek a rendőrök, akik megpróbálták kiszabadítani a nőket és a gyermekeket. A túszejtők kilétéről és követelésükről egyelőre nincs pontos információ.

Hajtóvadászat

Az év elején elkövetett rijadi öngyilkos merényletek óta a szaúdi rendőrség hajtóvadászatot indított az országban rejtőzködő iszlám szélsőségesek ellen. Becslések szerint a hatóságok eddig legalább kétszáz személyt tartóztattak le, és számos fegyverest lőttek agyon.