Jolán
2 °C
4 °C

Túszejtés egy szaúdi kórházban

2003.09.23. 15:05
Fegyveres férfiak több túszt ejtettek a Szaúd-Arábia déli részén fekvő Dzsizan tartomány egyik kórházában. A túszejtők személye és követelésük egyelőre nem ismert.
Jelentések szerint legalább két rendőr életét vesztette, amikor fegyveresek hatoltak be a szaúd-arábiai Dzsizan tartomány egyik kórházába. Szemtanúk szerint a rendőrök négy támadót megöltek, kettőt pedig megsebesítettek.

Rajtaütés

A támadást az válthatta ki, hogy korábban a rendőrök egy olyan közeli farmon ütöttek rajta, ahol számos körözés alatt álló fegyveres tartózkodott. A fegyveresek egy része Abu Arish város felé vette az útját, majd a kórházra támadtak. Ezután érkeztek a rendőrök, akik megpróbálták kiszabadítani a nőket és a gyermekeket. A túszejtők kilétéről és követelésükről egyelőre nincs pontos információ.

Hajtóvadászat

Az év elején elkövetett rijadi öngyilkos merényletek óta a szaúdi rendőrség hajtóvadászatot indított az országban rejtőzködő iszlám szélsőségesek ellen. Becslések szerint a hatóságok eddig legalább kétszáz személyt tartóztattak le, és számos fegyverest lőttek agyon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?