Árpád
-2 °C
4 °C

Pénzt adott a szlovén kormányfő egy exkluzív interjúért

2008.09.16. 15:32
Pénzt adott a hadiipari vesztegetési ügybe keveredett Janez Jansa szlovén kormányfő egy regionális televíziónak azért, hogy exkluzív interjút adhasson a csatornának - írta keddi számában a Dnevnik című szlovén napilap.

Jansát szeptember elején azzal vádolta meg egy finn televízió, hogy szerepelt a Patria finn hadiipari cég kifizetési listáján. A cég állítólag így akart elnyerni egy 135 páncélozott szállító harcjármű beszerzésére kiírt, 278 millió euró értékű szlovén pályázatot.

A szlovén miniszterelnök a pénzért vásárolt negyedórás műsoridő alatt ártatlanságát hangsúlyozta, illetve az őt megvádoló finn tévét támadta. Az interjút az északnyugat-szlovéniai Murska Sobota-i székhelyű, országos szinten kevéssé ismert TV Idea - Kanal 10 nevű magáncsatorna adta le - írta a Dnevnik.

A műsor legvégén, apró betűkkel jelent meg a képernyőn az az információ, hogy az interjú valójában a kormányzó Szlovén Demokrata Párt (SDS) fizetett médiamegjelenése volt.

A Dnevnik értesülése szerint a TV Idea - Kanal 10 politikai megbízóknak 8400 euróért (kb 2 millió forintért)  kínál olyan "csomagot", amely reklámokat, portrékat és egy interjút tartalmaz, az ügyfél kívánságait figyelembe vevő tartalommal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?