Erzsébet
1 °C
4 °C

Kilenc pokolgép robbant Thaiföldön

2007.10.31. 11:21
Pokolgépek robbantak fel Thaiföld muzulmán többségű részén, két bombát sikerült működésbe lépése előtt hatástalanítani, a robbantásokban egy ember meghalt, négyen pedig megsebesültek.

Kisebb erejű pokolgépek robbantak kilenc karaoke-bárban és étteremben szerdára virradóra Thaiföld muzulmán többségű déli részén. A merényletekben egy ember meghalt, négyen megsebesültek - közölte a helyi rendőrség.

Később további két robbanó szerkezetet helyeztek el az ismeretlen tettesek, de ezeket időben hatástalanították. A kiszemelt bárokat és éttermeket elsősorban buddhisták látogatták.

Thaiföld főként malájok lakta, muzulmán déli régiójában 2004 óta tart a szeparatista lázadás, amelyben eddig több mint 2600 ember veszítette életét. Az ázsiai ország legdélibb része korábban egy független emirátus volt, s egy évszázaddal ezelőtt csatolták az alapvetően buddhista Thaiföldhöz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?