Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most Busht hívták meg egy teheráni egyetemre

2007.10.02. 08:56
Az emberi jogokra és a holokausztra is kiterjedő pódiumbeszélgetésre hívta meg egy iráni egyetem George W. Bush amerikai elnököt egy héttel azután, hogy Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök előadást tartott a New York-i Columbia Egyetemen.

Bush elnököt a meshedi Firdauszí Egyetem látná vendégül, hogy válaszoljon a diákok és a tanárok kérdéseire. A beszélgetésen nem zárkóznának el az olyan érzékeny témáktól sem, mint az emberi jogok, jelentette a Fársz hírügynökség.

Ahmadinezsád elnöknek nem lenne kifogása az ellen, hogy Bush előadást tartson a perzsa állam egyik felsőoktatási intézményében, derült ki egyik napokban adott nyilatkozatából.

Az iráni médiában és a politikai körökben felháborodást keltett Ahmadinezsád fogadtatása a New York-i egyetemen.

Előadása előtt Lee Bollinger, a Columbia elnöke "szánalmas és kegyetlen diktátornak" nevezte a vendéget, bírálva Irán emberi jogi teljesítményét és külpolitikáját, valamint azt, hogy az elnök tagadja a holokausztot, és többször felszólított Izrael letörlésére a térképről.

Az iráni sajtó és az állami televízió diadalmenetként ünnepelte Ahmadinezsád New York-i látogatását, beleértve az ENSZ-közgyűlésben elhangzott múlt keddi beszédét is.