Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Agytumora van Edward Kennedynek

2008.05.20. 21:21
Rosszindulatú agytumora van Edward Kennedy amerikai szenátornak - közölték a veterán politikust kezelő, bostoni kórház orvosai kedden.

Edward Kennedyt szombaton vitték kórházba, miután rosszul lett. Eleinte arra gyanakodtak, hogy szélütés érte, de az orvosok legutóbbi vizsgálatai alapján kiderült: John F. Kennedy egykori amerikai elnök egyetlen, még élő fiútestvérének rosszindulatú daganata van agyának bal lebenyén, és ez okozta rosszullétét.

Edward Kennedy Barack Obamával

A doktorok hozzátették: egyelőre nem döntötték el, hogyan kezelik a szenátor tumorát, de az ilyen esetekben a sugárkezelés és a kemoterápia segít a betegeken.

A 76 éves demokrata politikus gyakran bírálja George W. Bush amerikai elnököt. A szenátort először 1962-ben választották be a felsőházba, fivére, John F. Kennedy helyére. Azóta hétszer választották újra, ezzel ő a szenátus második legrégebbi tagja. Kennedy saját pártjában Barack Obama jelöltségét támogatja az idei elnökválasztáson.

A tragikus sorsú Kennedy családban Edward három fivérét veszítette el. A legidősebb fiú, Joseph még a második világháborúban halt meg. John F. Kennedyt elnöksége alatt, 1963. november 22-én lőtték le, Robert Kennedyt pedig öt évvel később gyilkolták meg.