Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Tüntetők törtek be a londoni alsóház üléstermébe

2004.09.15. 18:00
A kopókkal történő rókavadászat korlátozása ellen tüntetők öt fős csoportja bejutott az angol parlament alsóházába, ahol épp a vitatott törvényjavaslat volt napirenden. Az incidens miatt felfüggesztették az ülést.
Tüntetők törtek be szerdán kora este a londoni parlament alsóházának üléstermébe, ahol éppen a kopókkal történő rókavadászat tilalmáról beterjesztett törvényjavaslat vitája folyt.

A parlament épülete előtt már délután több tízezres tüntetés kezdődött a törvényjavaslat ellen, és a tiltakozók a rendőrséggel is összecsaptak. Öt tiltakozónak valahogy sikerült bejutnia az alsóházba, amelynek ülését azonnal felfüggesztették.

Az utóbbi hetekben ez már a sokadik súlyos biztonsági incidens a kiemelt terrorfenyegetés miatt szigorúan őrzött londoni közintézmények valamelyikénél.

Tavasszal éppen az alsóházban az Apák az igazságért nevű, az elvált apák gyermekláthatási jogainak erősítéséért küzdő csoport aktivistái a vendéggalériáról lila porral töltött gumióvszerekkel találták el az éppen felszólaló Tony Blair kormányfőt, e héten pedig ugyanezen csoport a tagjainak a Buckingham-palotába, a királyi család londoni rezidenciájára sikerült behatolniuk. Egyikük órákat töltött a palota terasza melletti falpárkányon egy transzparenssel, mielőtt sikerült lehozni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!