Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetők törtek be a londoni alsóház üléstermébe

2004.09.15. 18:00
A kopókkal történő rókavadászat korlátozása ellen tüntetők öt fős csoportja bejutott az angol parlament alsóházába, ahol épp a vitatott törvényjavaslat volt napirenden. Az incidens miatt felfüggesztették az ülést.
Tüntetők törtek be szerdán kora este a londoni parlament alsóházának üléstermébe, ahol éppen a kopókkal történő rókavadászat tilalmáról beterjesztett törvényjavaslat vitája folyt.

A parlament épülete előtt már délután több tízezres tüntetés kezdődött a törvényjavaslat ellen, és a tiltakozók a rendőrséggel is összecsaptak. Öt tiltakozónak valahogy sikerült bejutnia az alsóházba, amelynek ülését azonnal felfüggesztették.

Az utóbbi hetekben ez már a sokadik súlyos biztonsági incidens a kiemelt terrorfenyegetés miatt szigorúan őrzött londoni közintézmények valamelyikénél.

Tavasszal éppen az alsóházban az Apák az igazságért nevű, az elvált apák gyermekláthatási jogainak erősítéséért küzdő csoport aktivistái a vendéggalériáról lila porral töltött gumióvszerekkel találták el az éppen felszólaló Tony Blair kormányfőt, e héten pedig ugyanezen csoport a tagjainak a Buckingham-palotába, a királyi család londoni rezidenciájára sikerült behatolniuk. Egyikük órákat töltött a palota terasza melletti falpárkányon egy transzparenssel, mielőtt sikerült lehozni.