Bernadett
0 °C
4 °C

Kiszabadultak az orosz túszok

2001.07.31. 20:13
Kommandósok elfogták azt a két csecsen fegyverest, akik Oroszországban kedden túszul ejtettek 41 utast, akik egy Ikarusz buszban utaztak. Az egyik csecsent lelőtték a rendőrök, a másikat pedig megsebesítettek. Az utasok közül csak egy férfi sebesült meg. A túszejtők helikoptert, fegyvereket, többek között hat gépfegyvert és két gránátvetőt követeltek, ráadásul azt akarták, hogy öt, börtönbüntetésre ítélt csecsent engedjenek a hatóságok szabadon.
Korán reggel foglalta el két csecsen fegyveres a Nyevinnomiszkből Sztavropolba Tartó menetrendszerű Ikarusz buszt. A csecsenek túszul ejtették a busz 41 utasát. A túszejtők helikoptert, fegyvereket követeltek, illetve azt, hogy öt csecsent, akiket korábban repülőgép-eltérítésért börtönbüntetésre ítéltek, engedjenek szabadon. Délelőtt tíz túszon megesett a szívük és elengedték őket.

Az elrabolt buszt egy ideig az orosz rendőrség különleges egységei kísérték, majd néhány tucat kilométerre Minyeralnije Voditól teherautókkal eltorlaszolták az utat, egy híd közelében. Idő közben sorozatlövést adtak le a csecsenek, s megsérült az egyik utas.

A túszokat késő délután kommandósok kiszabadították. Előzetes hírek szerint a két csecsen közül az egyiket lelőtték a rendőrök, a másikat pedig megsebesítették. A sérült túszejtőt őrizetbe vették és kórházba szállították.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft