Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliárd euró segély Afganisztánnak

MTI
2002.01.21. 17:42
Az Európai Unió egymilliárd euró segélyt nyújt Afganisztánnak. A 2002-2006-os időszakra szóló segély célja az afgán újjáépítés elősegítése - közölte az EU külügyi biztosa, Chris Patten hétfőn Tokióban. A tervek szerint az Unió az idén 200 millió euró segélyt nyújtana Afganisztánnak, a további segélyek összege pedig minden évben a költségvetés jóváhagyásától függ. Az Európai Bizottság javaslata szerint a további négy évben évente közel azonos összeget kellene kiutalni. Ezzel ellentétben valószínűbbnek látszik, hogy a költségvetésért felelős szervek minden évben a költségvetési tervezet alapján döntenek majd. - Ha sikerülne őket meggyőznünk, a segély teljes összege 2002-2006-ban elérhetné az egymilliárd eurót - mondta a biztos.

A kétnapos tokiói konferencián, amelynek célja Afganisztán megsegítése, közel hatvan nemzet képviselteti magát. Az esemény a nemzetközi összefogás próbatétele. Japán, Szaud-Arábia, az Egyesült Államok és az EU összesen 1,9 milliárd dollárt ajánlottak fel Afganisztán megsegítésére.