Bernát, Felícia
EUR 384,22 Ft
USD 364,00 Ft
8 °C
30 °C

Egymilliárd euró segély Afganisztánnak

MTI
2002.01.21. 17:42
Az Európai Unió egymilliárd euró segélyt nyújt Afganisztánnak. A 2002-2006-os időszakra szóló segély célja az afgán újjáépítés elősegítése - közölte az EU külügyi biztosa, Chris Patten hétfőn Tokióban. A tervek szerint az Unió az idén 200 millió euró segélyt nyújtana Afganisztánnak, a további segélyek összege pedig minden évben a költségvetés jóváhagyásától függ. Az Európai Bizottság javaslata szerint a további négy évben évente közel azonos összeget kellene kiutalni. Ezzel ellentétben valószínűbbnek látszik, hogy a költségvetésért felelős szervek minden évben a költségvetési tervezet alapján döntenek majd. - Ha sikerülne őket meggyőznünk, a segély teljes összege 2002-2006-ban elérhetné az egymilliárd eurót - mondta a biztos.

A kétnapos tokiói konferencián, amelynek célja Afganisztán megsegítése, közel hatvan nemzet képviselteti magát. Az esemény a nemzetközi összefogás próbatétele. Japán, Szaud-Arábia, az Egyesült Államok és az EU összesen 1,9 milliárd dollárt ajánlottak fel Afganisztán megsegítésére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek