Árpád
-2 °C
3 °C

Letartóztatások a palesztin fegyverszállítmány ügyében

MTI
2002.01.28. 05:58
Jasszer Arafat elrendelte az általa vezetett Palesztin Hatóság három magas rangú tisztségviselőjének letartóztatását, mert közük van az izraeli hadsereg által leleplezett fegyvercsempészéshez, amelyet a Vörös-tengeren kíséreltek meg a Karine A nevű hajóval. A palesztin elnök vasárnap Fuad Subaki dandártábornok, valamint Fathi Razim és Adel Avadalah ezredes letartóztatását rendelte el, miután megkapta a belső vizsgálatot végző ad hoc bizottság jelentését. A két ezredes azonban éppen a palesztin területeken kívül tartózkodik - adta hírül az EFE, amely a palesztin hírügynökségre, a WAFA-ra hivatkozott.

Subaki a palesztin biztonsági erők pénzügyi irodáját vezette, de Arafat leváltotta, és Mohamed Batravi ezredest nevezte ki a helyébe. Razim ezredesnek szintén távoznia kellett a palesztin tengeri rendőrség parancsnokhelyettesi posztjáról. Az Egyesült Államok és Izrael azzal vádolja Arafatot, hogy ő maga áll az izraeli hadsereg által január elején meghiúsított fegyvercsempész-akció mögött. Felszólították a palesztin elnököt, hogy tisztázza az ügyben játszott szerepét, valamint Iránhoz fűződő kapcsolatait, ahol a hajó állítólag fedélzetére vette a fegyvereket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?