Mussaraf ígéretet tett a terroristák likvidálására

MTI
2002.02.22. 19:27
Pervez Musarraf pakisztáni elnök pénteken ígéretet tett arra, hogy "likvidálni fogja a terroristákat" Daniel Pearl amerikai újságíró meggyilkolása után.

"Az ilyen cselekményekkel nő eltökéltségünk, hogy határozottabban lépjünk fel a terroristákkal és az őket támogató szervezetekkel szemben, és hogy likvidáljuk őket az egész országban - mondta tévébeszédében a tábornok-elnök. - Ha a terroristáknak vagy a gyilkosság fejbujtóinak az volt a céljuk, hogy eltávolítsanak bennünket eltökéltségünktől, nagyot tévedtek." Ugyancsak a terroristák elleni keményebb fellépést ígért iszlámábádi sajtókonferenciáján Moinuddin Haider pakisztáni belügyminiszter, hozzátéve, hogy az országnak szüksége van a nemzetek közösségének támogatására e téren.

"Az emberiség legalapvetőbb elvei megsértésének" nevezte Daniel Pearl meggyilkolását az Amnesty International. A nemzetközi emberjogi szervezet közleményében hangsúlyozta, hogy a gyilkosság felelőseit bíróság elé kell állítani, s emlékeztetett arra, hogy a túszszedést minden körülmények között elítéli a nemzetközi jog.