Bernát, Felícia
EUR 383,75 Ft
USD 362,83 Ft
8 °C
30 °C

Homofób mellett meleg pap is imádkozik majd Obama beiktatásán

2009.01.14. 20:10
Másnap pedig a történelem során előszőr egy nő tart misét a washingtoni Nemzeti Katedrálisban.

Az amerikai Gene Robinsont, az első felszentelt homoszexuális püspököt választották ki arra, hogy imádkozzék az Egyesült Államok megválasztott elnökének beiktatása alkalmából tartandó rendezvények nyitóceremóniáján. A rendezvényt Washington egyik legfontosabb emlékművénél, a Lincoln-emlékműnél tartják január 18-án, két nappal a tervezett hivatalos beiktatás előtt. Ugyanezen emlékműnél mondta el híres, "Van egy álmom" kezdetű beszédét 1963-ban a neves fekete polgárjogi harcos, Martin Luther King jr.

Obama beiktatásán a fő imádságot az ország legnagyobb gyülekezete, a kaliforniai Saddleback Church teleevangélista főpásztora, Rick Warren tartja majd. Warren kijelölésén felháborodott a Demokrata Párt liberális szárnya, mivel a lelkipásztor nyíltan kampányolt a melegházasságok tilalma ellen Kaliforniában, ahol az elnökválasztással egyidőben tartott népszavazáson be is tiltották az ott amúgy már legális jogintézményt.

Obama a melegek mellett a nőknek is gesztust tesz végül. Beiktatása másnapján, január 21-én, a történelem során először egy nő, Sharon Watkins, a Krisztus Tanítványai Egyház elnöke mond majd beszédet a washingtoni nemzeti katedrálisban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek