21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Nagy igazságok a Szigetről

2007.08.17. 16:20
Egy hét együttlét után mindenkiben lecsapódnak bizonyos tapasztalatok, kikristályosodnak bölcsességek. Kint tartózkodó stábunk tagjaitól begyűjtöttük az ideieket, olvassák el ömlesztve!

"Jobb a sár, mint a por. A műanyag alá berohadó sárnak viszont szarszaga van."

"A heves esőzések nagyon jót tettek a parlagfű- és porallergiásoknak, ha jövőre száraz, napos meleg lesz, alkalmazzanak esőgépeket!"

"A girosz csalamádéval nem az igazi."

"Hajnalban a legjobb a lángos, mert akkor sokan esznek, és muszáj frissen csinálni."

"Örömteli volt, hogy a Szigeten nem burjánzott tovább a kisebb fesztiválokon már aggasztó méreteket öltő "Nefürgyéle"- jelenség, pár nyamvadt pólóáruson kívül már senki nem erőlteti ezt."

"A Lovarda továbbra is kötelező kör."

"Ha megtiltanák a sétautakon a kamionforgalmat, mondjuk legalább délután hat és hajnal négy között, az elég jó lenne."

"Az eső miatt egyes kreatív lemezlovasok 53,4-szer többször adták le a Pocsolyába léptem, sáros lett az új cipőm kezdetű slágert, aminek azonban egyszeri lejátszását is hatóságilag büntetni kéne."

"MIntha még több helyről szól volna egyszerre zene, mint korábban, pedig ez korábban lehetetlennek tűnt. Viszont egyszer sem hallottam sem a Fankszólbradört, sem a Givirevéjt, pedig ez is."

"Nem lehet egymás után három koncertet úgy végignézni, hogy ne legyen legalabb egy Bob Marley-feldolgozás. Néhány egészen döbbenetesen szar is."

"Évek óta úgy érzem, annyi újságíró nincs is ebben az országban, amennyi a Nagyszínpad melletti szeparéban összegyűlik esténként."

"A Nagyszínpadnál gyakran lecsavarták a hangerőt, az Ászok Színpad előtt sokszor akár sugdolózni is lehetett, de volt, hogy még az első sorban sem szedte le a fejem a basszus. Ráadásul ez a jelenség sem az időponttal, sem a fellépői hírnévvel-erőforrásokkal nem volt összefüggésben. A Tankcsapda még jól szólt, a Tool már csak mint egy nagyobb házibuli."

"A legszebb gesztus a szervezők részéről az volt, amikor a Leningrad zenekarban a dagadt költő két széket is összetörhetett a koncert alatt, a szervezők mégsem tagadtak meg tőle egy harmadikat."

"Az egyetlen eset, amikor valami különös intimitást fedeztem fel a Szigetben, amikor a pénteki eső után szombaton akciós áron kínálták a Retróban és néhány más helyen a gumicsizmát. A sonka húsvét előtt a legdrágább, kedves, hogy a gumicsizmával ez éppen fordítva van. Egyébként nem vettem csizmát."

"Sokkal jobb zenekarok játszottak a Talentum Színpadon, mint tavaly."

"A vendéglátóhelyeken azonnal be kellene tiltani a zenét, legalább arra az időre, amíg 50 méteren belül megy valamilyen koncert. Nem normális, hogy az ember kimegy egy sátorból innivalót venni és Hungáriát meg Beatricét nyomnak az arcába üvöltve."

"A legjobb ötlet a Hilltop literes műanyag palackja: három deci bor, három deci szóda. A legfontosabb felismerés pedig az, hogy a szerbek is szlávok."

"Sokáig gondolkoztam, miért kell műszaki áruház a Szigetre. Morzsaszívóra, vagy botmixerre szükség van a fesztiválon? Talán merülőforralóra lehet, ha már mindenképpen odavitték azt a hangulatellenes konténerboltot."

"Kicsit már unom, és ha továbbra sem lesz Szigetenként tíz koncert, ami érdekel, hamarosan nem fogok kimenni."