Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Közös megegyezéssel távozik posztjáról Cselényi László

2010.07.15. 20:21 Módosítva: 2010.07.15. 20:22
Közös megegyezéssel távozik posztjáról Cselényi László, a Duna Televízió elnöke - közölte a Duna Televízió Zrt. és a Hungária Televízió Közalapítvány elnöksége csütörtökön az MTI-vel.

Az elnök és a Hungária Televízió Közalapítvány (HTVKA) kuratóriuma elnökségének döntése értelmében Cselényi László mandátuma elnökségének hatodik évében, július 22-ével, a médiatörvény parlamenti megszavazásának tervezett napján szűnik meg - olvasható a Duna Televízió Zrt. és a Hungária Televízió Közalapítvány elnökségének közleményében. Mint írják, az elnök távozását követően a Duna Televízió Zrt. irányítását A. Szabó Magda ügyvezető alelnökként látja el.

Szabó László, a közalapítvány kuratóriumi elnökségének Fidesz által delegált tagja az MTI-nek elmondta, az elnöknek 42 havi végkielégítés járt volna, ám ezt a kuratórium hosszas vita után a felére csökkentette, így Cselényi László 21 havi végkielégítéssel távozhat az intézmény éléről.

Ahogy azt korábban megírtuk, Cselényi döntése összefügghet azzal, hogy a közalapítvány fideszes delegáltja pár napja a tévének bedolgozó cégek százmilliós nagyságrendű, korrupciógyanús üzleteinek kivizsgálását kérte. Távozásának az is az oka lehet, hogy az új médiaszabályozás keretében a koalíciós pártok összevonnák a közmédiumok kuratóriumait, a stabil gazdálkodású Magyar Rádió és a Duna Televízió vezetői azonban ellenzik ezt.