Fliegaufot díjazták Locarnóban

2010.08.15. 15:42 Módosítva: 2010.08.15. 15:57
Kiosztották a 63. Locarnói Filmfesztivál díjait. Az Arany Leopárd egy kínai rendezőé lett, de Fliegauf Benedek első angol nyelven forgatott filmjét is díjazták.

Li Hung-csi (Li Hongqi) kínai rendező Han csia (Téli vakáció) című filmje nyerte el a 63.  Locarnói Filmfesztivál fődíját, az Arany Leopárdot szombat éjjel.

A zsűri különdíját Marian Crisan Morgen című, román-magyar francia koprodukciós alkotása érdemelte ki, a legjobb rendezőnek járó elismerést a kanadai Denis Coté kapta Curling című filmjéért.

Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmjét, a Wombot, az ifjúsági zsűri különdíjával méltatták. A magyar rendező negyedik játékfilmjének főszerepeit az egykori Bond-lány Eva Green és Matt Smith alakítja; az operatőr Szatmári Péter, a producer Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul, a koproducer Cédomir Colar és Mécs Mónika.

A Curlingben szereplő Emmanuel Bilodeau nyerte el a legjobb férfi, Jasna Durici szerb színésznő pedig a legjobb női alakítás díját, utóbbi az Oleg Novkovic Beli beli Svet című, szerb, német, svéd koprodukcióban készült film főszerepéért.