Vissza kell fizetniük a nápolyi Elton John-koncert EU-s költségét a rendezőknek

2010.11.19. 20:30
Vissza kell fizetniük a tavalyi nápolyi, Elton John-koncert rendezőinek azt az összeget, amelyről kiderült, hogy uniós forrásból származik és nem a zenei eseményre kapták a szervezők.

A 720 ezer eurót (197,4 millió forint) az Európai Unió (EU) regionális fejlesztés címén adta, de csak nemrég derítette ki az Európai Bizottság (EB), hogy az összeget a brit szupersztár koncertjének megrendezésére használták fel. Ton Van Lierop, az EB szóvivője azt mondta: lehet használni kulturális események megrendezésére a folyósított összeget, de csak akkor, ha hosszútávú fejlesztésről van szó, az Elton John-koncert pedig nem esik ebbe a kategóriába.

A "Your Song" vagy a "Can You Feel The Love Tonight" előadója a nápolyi Piedigrotta fesztiválon lépett fel 2009 szeptemberében 100 ezer ember előtt: az eseményt az olasz televízió is élőben közvetítette. A fesztivál művészi igazgatója, Dario Scalabrini azzal védekezett, hogy az esemény Nápolyt és környékét is reklámozta, így nem rossz célra használták fel az uniós összeget.