Az amerikaiak a Beatlest szeretik

2010.12.01. 08:29
Az amerikaiak leginkább a Beatles brit zenekar koncertjére mennének el, szívesebben, mint Michael Jacksonére vagy Frank Sinatráéra.

A felmérést a Vanity Fair magazin és a CBS tévécsatorna végeztette 1137 fős véletlen minta alapján. A kérdéseket telefonon tették fel.

A válaszolók 22 százaléka szeretné leginkább a Beatlest látni élőben. Húsz százalékot kapott Michael Jackson, 18-at Frank Sinatra, a negyedik helyre viszont klasszikus került: Wolfgang Amadeus Mozart 14 százalékkal.

A legidegesítőbbnek azt tartják a megkérdezettek, ha valaki lassan autózik a belső sávban - 33 százalékuk felelte ezt. A bosszankodási lista második helyére az éttermi mobiltelefonás került, a harmadikra a közterületi köpködés.

A válaszadók negyede elég érdekesnek tartja életét ahhoz, hogy valóságshow-ként közvetítsék tévében, háromnegyedük ellenben nem.

Arra a feltehetően meglepő kérdésre, hogy kiket szeretnének gyerekeik nevelőszüleinek (ha történne velük valami végzetes), a legtöbben - 44 százaléknyian - azt válaszolták: egy kedves házaspárt valahonnan Iowából. A hírességek közül a Brad Pitt-Angelina Jolie párost 6 százalék, a Tom Cruise-Katie Holmes duót 3 százalék jelölné meg.