Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Mégsem újítják a kaposvári színházromot

2010.12.02. 11:59
Nem hogy a színház-rekonstrukció befejezésére, de az elkezdésére sincs remény jövőre: a kaposvári színház épülete a tervekkel ellentétben nem újul meg a százéves jubileumra, költségvetési forrásból legalábbis aligha, írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

A kaposvári Csiky Gergely Színház hétmilliárd forintos felújítása nem került be a költségvetésbe, erősítette meg a lapnak Heintz Tamás (Fidesz-KDNP), Kaposvár országgyűlési képviselője. Bár Szita Károly, Kaposvár polármestere júniusban bejelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy Schwajda György színházzgató halála után is támogatja annak felújítási terveit a felújítással kapcsolatban.

Heintz elmondta, költségvetési forrásból valóban nem újul meg jövőre a kaposvári színház. Hozzátette: hosszú évek vannak még a ciklus végéig, és meggyőződése, hogy addig sikerül felújítani a Csiky épületét.

A Csiky Gergely Színház felújítását még Schwajda György, az idén tavasszal elhunyt igazgató készítette elő. Az eredetileg 3-4 milliárd forintosra kalkulált beruházásból néhány év alatt 7-7,5 milliárdos lett az áttervezés és az inflációs hatások miatt. A beruházást a tavalyi évad végén kellett volna elkezdeni ahhoz, hogy a színházépület centenáriumán, 2011 októberében bemutatóval avathassák fel az új teátrumot.

A nonprofit kft. nyári pályáztatási időszakra megbízott igazgatója, Kamarell Márta művészeti titkár a régi épületre készítette elő a Schwajda által megtervezett, jelenleg futó repertoárt, Rátóti Zoltán a felújításra készülve vette át a társulat irányítását ősszel. Még érkezése előtt nyáron jelentette be Szita Károly polgármester, hogy Orbán Viktor kormányfő személyesen ígérte meg neki a színház felújítását - írta a megyei napilap.