Előkerült Lennon utolsó interjúja

2010.12.08. 14:53 Módosítva: 2010.12.08. 14:54
A három nappal Lennon halála előtt készült interjúra most talált rá a készítő.

A Rolling Stone magazin hamarosan megjelenteti az interjút, amely John Lennon halála előtt három nappal készült. A kilenc órás felvételből korábban már megjelentek részletek, a teljes szöveg azonban még nem látott napvilágot. "Az irataim közt raktam rendet, amikor kezemben került néhány kazetta, azzal a felirattal: John Lenno, 1980. december 5. - nyilatkozta a Reutersnek a riporter, Jonathan Cott. - 30 év telt el azóta, és ahogy betettem a kazettát a lejátszóba, a varázslatos mágnesszalagokról megszólalt John Lennon hangja."

A felvételen Lennon kirohanást intéz rajongói és kritikusai ellen, akik öt évvel azután is követték, hogy távozott a zeneiparból. "Halott hősöket akarnak, olyanokat mint Sid Vicious vagy James Dean. - nyilatkozta. - De én nem akarok egy kibaszott halott lenni, szóval felejtsétek el, felejtsétek csak el."

Lennon azonban arról is beszélt, hogy esetleg újrakezdené a turnézást. "Előfordulhat, hogy újra belevágunk - mondta titokzatosan. - De nem lesznek füstbombák, rúzs és villogó fények. Kényelmes dolgot szeretnék. Hogy nevethessünk. Újjászületett rockerek vagyunk, akik most kezdik újra. Rengeteg időnk van, nem? Rengeteg." - mondta ki a szavakat, amelyek tragikus visszhangot vetnek az azóta eltelt évtizedek terében.