Ketten pályáznak szolnoki színházigazgatónak

2011.01.24. 16:03
Balázs Péter jelenlegi igazgató és Zámbori Soma színművész adott be pályázatot a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára. A szakmai bizottság véleményezése után a szolnoki közgyűlés februárban hirdet győztest.

A megyei jogú város közgyűlése tavaly decemberi ülésén írta ki a színházigazgatói pályázatot, miután Balázs Péter vezetői megbízása június 30-án lejár. A vezetői munkakör betöltésének feltételei között szerepel többek között a szakirányú felsőfokú végzettség és a legalább ötéves szakmai gyakorlat. Amennyiben a pályázat eredményes lesz, a nyertes 2011. július elsejétől 2015. június 30-ig töltheti be a posztot.

Balázs Péter ismételt pályázását így indokolta: "Aggodalommal tölt el, hogy egyes színházakban milyen nemkívánatos folyamatok zajlanak, ezért Szolnokon szeretném az elmúlt négy évben közösen elért eredményeket megőrizni." A 2007 tavaszán kinevezett igazgató úgy érzi, hogy a Tisza-parti városban befogadták, és miután a város vezetésével kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak, minden feltétel adott a színvonalas művészeti munkához.