Ránőtt a ház az árvízkárosult kisfiú fejére

2011.03.24. 11:52 Módosítva: 2011.03.24. 12:35
Az év fotóriporterének választott indexes Huszti István csütörtöktől Magyarországon koncertezik. Remek kiállítás a Mai Manó galériában, ahol Pintér Sándor beleragad a sárba.
02lóvásár

Ember úgy nem fotóz Magyarországon cigánypocakot, mint Huszti István. Mások önmagában ennyiből karriert építenének, de Huszti nem elégszik meg egy vonzóan barna domborulattal. Rámegy ő mindenre, Pintér Sándor milliárdos belügyminiszter árvízi mentéshez használt bőrcipőjétől a bringás futárokig, az ázott kínaitól a vízből mentett korcskutyáig.

06.sanghai8774j

Önmagában ennyitől persze nem kéne hasra esni, hiszen emberünk nem közértpénztáros, hanem fotóriporter. Fotósból pedig darabra majdnem annyi van, mint pénztárosból. Olyan fotós viszont, aki visszajön egy bevetésről, és mutat 3 olyan képet, ami nem egyszerűen többet mond bármilyen szónál (riportereinket ismerve ez nem is lenne akkora bravúr) hanem az események mögötti, időtlen lényeget csiklandozza meg, na, olyan nagyon kevés akad.

04.ócsanálosi fiú

Aki pedig az a típus, hogy szereti megnézni a kihalófélben lévő szumátrai orrszarvút, az egy kemény bőrű, idióta orrot viselő állat helyett nézze meg Huszti mester képeit, illetve őt magát. Ma, vagyis csütörtökön délután fél hatkor, a Nagymező utcai Mai Manó házban. Stalter György fotográfus nyitja meg, aki szórakoztató fickó, úgyhogy számíthatunk a legjobbakra.

Bónusz: nagyszerű Huszti-képgaléria Edelényből