Szörnyű felvételek a Jackson-peren

2011.09.28. 12:18
Az ügyészség pár fényképpel és egy hangfelvétellel kezdte a Michael Jackson orvosa, Conrad Murray elleni pert hétfőn Los Angelesben.

A felvételen a 2009. június 25-én, 50 éves korában elhunyt énekes altatóktól elmosódott hangját mutatták be az ügyészek az esküdteknek, amin azt ecseteli orvosának, Conrad Murraynek, hogy fenomenális koncertekkel szeretne visszatérni a zene világába: "azt akarom, hogy amikor vége a műsornak az emberek azt mondják, még sosem láttam ehhez foghatót."

A vád képviselői az énekes holttestéről a kórházi ágyon készült fényképét is a képernyőre vetítették. Az is elhangzott, hogy le sem tudta hunyni a szemét halála előtt, az altatók olyan gyorsan végeztek vele. Egy montázs pedig azt mutatta be, hogy egy nap alatt került a színpadról hordágyra.

Kórházi altató

A gondatlanságból elkövetett, nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, ha bűnösnek találják. A vád szerint az 58 éves orvos a felelős azért, hogy az énekes halálos mennyiségű érzéstelenítőt, húsz milliliteres Propofol-injekciót kapott.

David Walgren ügyész szerint Michael Jackson dr. Conrad Murray kezébe tette le az életét, hol az nem volt jó kezekben. Az énekes a különböző nyugtatók mellett kapta ezt az agyi vérkeringésre harminc másodperc alatt ható gyorsaltatót, ami vérnyomás-csökkentést és szívfrekvencia-változásokat idéz elő.

A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff, aki hétfőn zárt ajtók mögött ismertette a védelem álláspontját, azt állította, hogy Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktól, a halála előtti napokban a kétségbeesés jeleit mutatta, és maga adagolta túl magának a Propofolt, valószínűleg szájon át bevéve a gyógyszert.

A per előreláthatóan öt héten át fog tartani.

Három perces rohammentő

2009. június 25-én Michael Jacksont eszméletlen állapotban a találták Los Angeles-i kastélyában. Conrad Murray elmondása szerint ő megpróbálta újraéleszteni, de sikertelenül. A Los Angeles-i segélyhívó telefonszámra 12:12 perckor érkezett hívás, három perccel ezután már megérkezett a rohammentő az énekeshez.

A jelentés szerint Jackson ekkor már nem lélegzett. Ezután a Ronald Reagan UCLA Medical Centerbe szállították, útközben folytatták az újraélesztési próbálkozásokat. Halálát hivatalosan délután kettő óra huszonhat perckor jelentették be.