Új klub lesz a Gödör helyén

2012.01.17. 12:49 Módosítva: 2012.01.17. 13:38
Február elsejétől a Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését. Az eddigi üzemeltetők közölték, nem engedélyezik a Gödör Klub elnevezés használatát.

A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Összevonás

A programszervezéssel Muraközy Pétert, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját bízta meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Vagyonkezelő Központja, valamint a Design Terminál Nonprofit Kft. Muraközy Péter a sajtótájékoztatón kiemelte: feladata a klub eddigi profiljának megtartása mellett a Design Terminállal történő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása és a Gödör-beruházás befejezésének a koordinálása.

Englert Róbert emlékeztetett: a Gödör Klubot eddig üzemeltető Unico Kft. szerződése december 1-jén járt le, ezt akkor két hónappal hosszabbították meg. Az összevonás okaként az ügyvezető a racionális működtetést jelölte meg, hiszen a két intézmény egymás mellett található, közös az energetikai rendszerük és eddig is több programban együttműködtek. A két intézmény összefoglaló neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park lesz.

Muraközy Péter a sajtótájékoztatón kiemelte: feladata a klub eddigi profiljának megtartása mellett a Design Terminállal történő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása és a Gödör-beruházás befejezésének a koordinálása. "Ami az eddigi kilenc évben a Gödörben történt, az nagyon jó volt, ugyanebben gondolkodunk mi is" - közölte az új programigazgató, hozzátéve, a zenei és egyéb művészeti programok mellett az új stábbal folytatni szeretnék az olyan értékteremtő kezdeményezéseket is, mint a roma programok vagy a táncházak.

A sajtótájékoztató előtt kaptak elutasító választ

Az intézményt eddig üzemeltető Uni-co Kft. vezetői a tájékoztatón közölték: a Gödör Klub elnevezés használatát az új működtetők számára nem engedélyezik. Fülep Ákos, a Gödör Klub vezetője a KIM eljárását nehezményezve hozzáfűzte: a tárca által bekért komplex üzemeltetési-működtetési-beruházási ajánlatukra csak a sajtótájékoztató reggelén kaptak elutasító választ.

BBYMA20060824053
Fotó: MTI

A Gödör Klub Facebookon-oldalán a jelenlegi üzemeltetők azt írják, hogy "a döntéshozók és a Gödör Klub stábja között hónapokon át tartó biztató tárgyalások és együttműködés után az UNI-CO építésziroda tulajdonába tartozó Gödör Klubnak február 1-gyel távoznia kell az Erzsébet-térről. A Gödör Klub a döntéshozóknak 2012. januárban leadott utolsó ajánlatára január 17-én reggel kapott választ. Az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkba új klub jön, új programszervezőkkel.
A döntést pályáztatás nem előzte meg. A Gödör Klub értetlenül áll a helyzet előtt. Még a tisztes levonulásra sem kapott időt".

Ezer négyzetméterrel bővítik

Englert Róbert elmondta: már készül a Gödör beruházási terve, az ingatlan eddig kihasználatlan tereiben 2012 második felében indulhat meg az építkezés. Az átadás-átvétel február elején tíznapos szünettel jár, ezt követően a klub programjai a beruházással párhuzamosan is futnak majd, az építkezés várható befejezéséig, 2013 végéig. A Gödör területe a beruházásnak köszönhetően mintegy 1000 négyzetméterrel fog bővülni.

Muraközy Péter a klub anyagi hátteréről szólva jelezte: ahogy eddig, a programokat a jövőben is a vendéglátás bevételeiből és külső támogatásokból finanszírozzák majd. Mint megjegyezte, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatói teendőit a jövőben is ellátja.