Marionett színháznak zongorázik Schiff András

2012.04.06. 17:28
Rövid amerikai turnéra megy májusban Schiff András zongoraművész a híres salzburgi Marionett Színházzal. Debussy Játékdoboz című darabját fogják előadni kétszer a New York-i Carnegie Hall Zankel-termében, egyszer pedig a Princeton Egyetemen, New Jerseyben.

Schiff András és a salzburgi Marionett Színház kapcsolata nem új keletű, a színház már fellépett a zongoraművész által az ittingeni kolostorban alapított svájci fesztiválon, szerepeltek együtt a bécsi Konzerthausban és a salzburgi Tartományi Színházban.

Az esztendő végén, november közepétől december közepéig a Marionett Színház Párizsban vendégszerepel, a Theatre Dejazet-ban.

Előadják A nibelungok gyűrűje című Wagner-tetralógia két órányira rövidített báb- és élő szereplős változatát, amelynek nemrég volt a salzburgi bemutatója, és amely koprodukcióban készült az ottani Tartományi Színházzal.

A színház öt olyan produkciót is létrehozott, amelyet nemcsak Franciaországban, hanem Amerikában is szívesen látna a közönség: a rövidített Ring mellett A varázsfuvola, A zene hangja, a Jancsi és Juliska és új produkciójuk, az Alice Csodaországban sorakozik a listán.