Meghalt Michael Clarke Duncan

2012.09.04. 00:48 Módosítva: 2012.09.04. 09:56

A Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Center kórházban elhunyt Michael Clarke Duncan amerikai színész. A hírt Duncan menyasszonya, Omarosa Manigault jelentette be, aki a sajtónak elmondta, hogy az 54 éves színész szívrohammal került a kórházba még júliusban, amiből sosem tudott felépülni.

Ironikus, hogy Duncan legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy tavasszal a PETA állítvédő szervezet reklámfilmjében azt állította, vegetariánus lett, és egészségesebbnek érzi magát, mint valaha életében.

A hatalmas termetű, 193 centis, közel 150 kilós Duncan testőr volt Hollywoodban (többek között Will Smith és Jamie Foxx mellett), mielőtt a harmincas éveiben színészkedni kezdett. Az első kisebb szerepeiben testőrt, kidobót vagy katonát alakított, az első nagy sikereit pedig jóbarátjának, Bruce Willisnek köszönhette. Willis vetette be az Armageddon stábjába, és ő ajánlotta be a Halálsoronba, ahol a természetfeletti képességekkel rendelkező halálraítélt John Coffez szerepéért Oscar-díjra is jelölték.

Később is együtt játszott Willisszel a Bajnokok reggelijében, a drabális fekete maffiózó szerepét pedig két közönségkedvenc Bruce Willis-filmben is megkapta: a Bérgyilkos a szomszédomban ő volt a kispolgári életet választó bérgyilkos, Tulip Tudeski szekrénnyi testőre, a Sin City című képregényfilmben pedig a kurvákat kínzó, aranyszemű izomhegyet, Manute-ot alakította.

A Halálsoron után Duncan Hollywood egyik kedvence és sokat foglalkoztatott színész lett, főleg akciófilmekben játszott a Skorpiókirálytól a Daredevilig, de tévésorozatokban is vendégszerepelt, és jellegzetes baritonja több animációs filmben és videojátékban is feltűnt szinkronhangként.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport