A Marvel kinyírta egyik ikonikus képregényhősét

2012.09.13. 10:13
Egy crossover képregényben halt meg a Marvel-birodalom egyik legerősebbnek hitt mutánsa.

A Marvel képregény-birodalom egyik legismerteb és legkedveltebb karaktere,  X Professzor mostantól nemigen szerepl majd több füzetben. Az X-men néven ismertté vált szuperhősmutánsok csapatát összegründoló, felnevelő és képességeik kihasználására sarkalló mozgáskorlátozott tudósemberrel (Charles Xavier) az Avengers VS. X-men (Bosszúállók versus X-men) című kötetben találkozhatnak utoljára a rajongók.

A tudóst saját csapatának egyik tagja, Küklopsz ölte meg. Mentéségére szolgálhat, hogy nem tudott magáról, hiszen testébe nemrég beleköltözött Főnix, aki nem mellesleg az X-men - Az ellenállás vége című mozifilmben Jean Grey bőrébe bújva végzett Xavierrel.

"Amikor felmerült az Avengers VS. X-men gondolata, nem tűztük ki, hogy bármelyik karaktert is megöljük, de ahogy a történet haladt előre, egyértelművé vált, hogy ez kell legyen Charles Xavier utolsó szereplése" - fogalmazott közleményében Axel Alonso, a Marvel Entertainment főszerkesztője, hozzátéve, hogy a professzor halála fontos események láncolatát indítja el a Marvel-univerzumban.

Azt azért a hírhez hozzá lehet tenni, hogy a szuperhősös képregényekben nem túl meglepő, ha egy halottnak hitt karakter feltámad. A hírt a Twitteren némi szkepticizmussal fogadták a rajongók, egyikük azt írta hogy "Nyudodjon békében, X Professzor. Harmincnyolcadjára."

Az X-men több filmfeldolgozást is megért: X Professzort Patrick Stewart alakította a kasszasikerekben, míg a tavaly bemutatott előzményfilmben James McAvoy játszotta őt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport