18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Japán prostikról nyílik fotókiállítás a kArtonban

2012.09.26. 15:55
A 35 éves kanadai fotós, Nathalie Daoust több hónapra beköltözött Japán egyik leghíresebb kuplerájába, ahol megrendítően brutális és őszinte képeket készített a prostituáltakról.

Nathalie Daoust Tokio Hotel Story című sorozatának magyarországi bemutatójával személyesen kereste meg a kArton Galériát, ahol Oltai Kata művészettörténész csütörtök este 7 órakor nyitja meg a szigorúan 18 év felettieknek rendezett kiállítását, ami október 26-ig tekinthető meg.

Az Alkotmány utcai galériában a 35 éves kanadai fotós 2009-es sorozatát mutatják be, amely Tokió leghíresebb hardcore kuplerájában, az Alpha In-ben készült, ahol a művész több hónapig együttélt a prostituáltakkal.

A női szexualitással és a nemi sztereotípiákkal foglalkozó portrésorozat a prostituáltakat foglalkozásukat meghatározó öltözékben, speciális felszereléseikkel körülvéve ábrázolja. Nathalie Daoust munkája a vágyak és a valóság ütköztetésének szempontjából közelíti meg a nemiséget, és a sztereotípiák mellett a szexualitás biológiai és pszichoszociális tartalmait is hordozó kérdéseket ébreszt.

A szexuális fantáziákat, a valóság és az álom határán mozgó, a női testet a vágy tárgyaként ábrázoló képek a normalitás és perverzió, a prostitúció, az addiktív szexualitás, a pornográfia és a nemi sztereotípiák kapcsolatát vizsgálják.

A projekthez Daoust a portrékon kívül 26 különböző hotelszobát fotózott le 3D-ben (speciális, sztereoszkopikus 3D-látvány megjelenítésére képes lencselemezes technikát használva), a látogatók a kisméretű képeket 3D-s szemüveggel nézhetik majd meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport