Jótékonysági koncert a Radnóti Miklós Gimnáziumban

2012.09.28. 17:03

Jótékonysági koncerttel támogatják a nehéz pénzügyi helyzetben lévő ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolát a Tutta Forza és a Parafónia zenekarok.

Az 1997-ben alapított Parafónia zenekar tizenhárom értelmi sérült tagja „A zene mindenkié” Egyesületben tanult meg hangszeren játszani, a speciális színes kotta módszer segítségével. Repertoárjuk szerteágazó, a klasszikustól a filmzenéig sokféle zenét játszanak. A zenekart rendszeresen fellép fesztiválokon, ünnepségeken, szakmai konferenciákon, Európa számos országát bejárták. A Zenekadémián és a MÜPÁ-ban a Budapesti Fesztivál Zenekar vendégeként léptek fel, tavaly pedig egy amatőr Liszt versenyen a szakmai első díjat nyerték el. A Bakó Roland vezette Tutta Forza zenekarral egy kőbányai fellépésükön találkoztak, 2010-es pécsi közös fellépésükön különdíjat kaptak.

Az eseményre 2012. szeptember 28-án pénteken, az iskola dísztermében kerül sor. A 18.00 órakor kezdődő koncertre az ingyenes jegyeket az iskola portáján lehet átvenni, a belépő ára egy legalább 1 500 forintos adomány. A koncerttel kapcsolatban a Radnóti központi telefonszámán (061 343 1731) lehet érdeklődni.