Schwarzeneggerné nem bízott férjében

2012.10.01. 13:38
Kalifornia állam exkormányzója, a mostanában ismét filmekben domborító Arnold Schwarzenegger ma megjelenő memoárjából kiderül, felesége, Maria Shriver, nem támogatta politikusi ambícióit. A könyv a Total Recall címet kapta, utalva a színész Az emlékmás című filmjére.
s

A Hollywood Reporterben több részletet is közzétettek a ma debütáló könyvből, amiben Schwarzenegger 740 oldalon át idézi fel életét ami az ausztriai boldog gyermekkortól a izzadságszagú kaliforniai testépítőklubokon át vezetett Hollywoodba majd az amerikai politikai életbe.

Schwarzenegger felesége 2003-ban igyekezett lebeszélni a politikai pályáról az egykori testépítőt, de édesanyja tanácsára felhagyott vele, mert "a férjed soha nem fog megbocsátani érte." Shriver édesanyja tudja miről beszél, hiszen a Kennedy-klán tagja, ott pedig az volt a szokás, hogy a politikai pályára készülő férfiak mellett mindig ott mosolygott egy kifogástalanul öltöztetett nő.

Miután Euniuce Kennedy Shriver meggyőzte lányát, hogy támogassa Schwarzeneggert, az egyébként újságíróként dolgozó feleség hollywoodi kapcsolatait kihasználva az osztrák terminátor kampányának egyik leghasznosabb tagjává vált. Azt is ő intézte el Schwarzeneggernek, hogy Jay Leno talkshow-műsorvezető Tonight Show-jában jelenthesse be indulását a kormányzói székért, és ő készítette fel a férjét a várható kérdésekre is.

A most 65 éves, és ismét filmezéssel foglalkozó egykori kormányzó a könyvben nyíltan ír házasságon kívüli kalandjairól és az azok egyikéből született fiáról is, akiről állítása szerint azért nem beszélt korábban a feleségének - aki egyébként sejtette, hogy férje félrelép - mert nem akarta, hogy politikai pályáját ezzel veszélybe sodorja.

A könyvét promótáló színész a 60 Minutes című amerikai riportműsorban kijelentette, hogy nagyon sajnálja, hogy lefeküdt a házvezetőnőjével, amit "életem legnagyobb hülyeségeként" említett. A könyvben szerepel még pár hülyeség, mint például a Brigitte Nielsennel folytatott viszony is, amiből viszont legalább nem lett gyerek balkézről (Nielsen később Sylvester Stallone felesége lett).

A könyvet hamarosan magyar nyelven is olvashatjuk.